KLUSĀ LAIKA PĀRDOMAS: no 26.-29. februārim

REKLĀMA: “CLICK HERE”

DR. URZULA GLĪNEKE

Urzula Glīneke (dz. Mediņa) ir dzimusi un augusi Latvijā, kad tā vēl bija zem Padomju okupācijas. Bērnībā viņa brauca līdzi vecmammai, kura spēlēja ērģeles Latvijas baznīcās, un jau agri sāka meklēt ticības ceļu. Urzula aktīvi piedalījās Latvijas Atmodā, gan Baltijas Ceļā, gan stājoties uz Barikādēm 1991. gadā. Viņa sāka studēt Teoloģijas fakultātē drīz pēc tam un turpināja studijas Norvēģijā, Vācijā un Īrijā, kur ieguva doktora grādu 2011. gadā. Blakus teoloģijai un darbam baznīcā Urzula nodarbojas ar tēlniecību un arī pavada daudz laika dabā.

Kopš 2016. gada Urzula dzīvo Skotijā, uz kurieni viņu atveda Jonas Komūna (Iona Community), kur viņa dzīvoja un strādāja pirms pārcelšanās uz Edinburgu. Šobrīd Urzula strādā mācītāju komandā Greyfriars baznīcā un Grassmarket Community Project un 2020. gada maijā pabeigs 4 gadu procesu, lai kļūtu par pilnu Jonas Komūnas biedri.

Gavēņa laika iesākumā Urzula vēlas pastāstīt jums par dzīves svētcelojumu, kā arī ievadīt dažādos vingrinājumos, kas tajā labi noder.

Uz kurieni mēs ejam? Kas mūs var stiprināt un iedvesmot šajā ceļā? Ko mēs satiekam šajā svētceļojumā un kas tajā ir vissvarīgākais?

Greyfriars Urzula vada ikmēneša vakara dievkalpojumus, kurus sauc par Refugio. Šis vārds ir gūts no atpūtas vietām, naktsmītnēm svētceļinieku takā uz Santjago de Kompostelu, Svētā Jēkaba ceļā. Greyfriars Refugio ir pieturvieta mūsdienu ikdienas svētceļniekiem, prom no dzīves burzmas, prom no pārāk daudziem vārdiem un no pārāk daudz darāmā uz mierpilnāku, reflektējošāku vietu un laiku, kurā mēs varam ieklausīties klusumā, Dievā un sevī, un gūt stiprinājumu tālākam ceļam. Refugio izmanto Jonas liturģijas un vingrinājumus no vairākām monastiskām tradīcijām.

lvLV
Scroll to Top